iSAVER + - Aquagem базен пумпа фреквенциски инвертор

iSAVER +

Карактеристики на производот

* Прво екран на допир

* Едноставност при дизајн и работењето

* Надворешни за вклучување / исклучување контрола опционални

* Поставување тајмер со 35 брзини избори

* Приклучете и да игра


 • боја: 
 • детали за производот

  спецификација

  Анкетната

  Product Features
  Setup Guide
  Operation Installation
  Карактеристики на производот

  Setup Guide

  Operation Installation

  iSAVER + екран на допир за заштеда на енергија базен пумпа фреквенциски инвертор променлива фреквенција диск - Aquagem

  iSAVER + е првиот екран на допир фреквентен изменувач во индустријата базен, производ на нашите напори во барањето на континуирана иновација за да се обезбеди подобро искуство на клиентите.

  Пумпа, да се биде најголемиот единствен корисник на станбени електрична енергија, не само троши енергија, тоа не е потребно, но, исто така, генерира постојана бучава, кои нормално се над 60, а понекогаш и до 70 dBA. iSAVER +  базен пумпа инверторот е идеално решение за заштеда на енергија и тивко работење.

  Со својата функција тајмер, можете или да ја стартувате пумпа со константна брзина, или постави до 4 тајмери ​​за секојдневното работење, секоја со индивидуален брзина. Со 80% заштеда при мала брзина, дури и ако се работи 24 часа на ден со мала брзина, се уште плаќаат помалку. Читање на потрошувачката на енергија на екранот ви даде идеја за тоа колку енергија на пумпата е користење на под различни брзина.

  Предности

   • Лесно заштеда до 80% при мала брзина
   • Ниво на звук на пумпата се намали за 25%
   • Факултативна тајмери ​​погоден за различни апликации
   • Подобри перформанси филтрација во помала брзина, помалку потребни хемиски
   • Подолг животен век за моторни и други базен опрема
   • Голем придонес за намалување на стакленички гасови

   

  Цена ефикасно решение

  Зависи од индивидуалните случај, им се оддолжи времето може да биде помалку од 12 месеци. Подолу е груба пресметка за тоа колку можете да заштедите година со iSAVER +  инверторот базен пумпа инсталиран.

  Домаќинства со 50m³ базен обично се опремени со 1HP (влез 0.746kW) базен пумпа.
  Цената на електричната енергија (по kWh) € 0,2 kWh (Извор: Еуростат (nrg_pc_204))

  Во седум месеци пливање сезона, трошоци за година 752 € по инсталирањето на iSAVER +  инверторот систем, трошоци за година 169 €
  годишни заштеди = 583 €


  модел iSAVER + 1100 iSAVER + 1500 iSAVER + 2200 iSAVER + 1100C iSAVER + 1500C iSAVER + 2200C
  моќност AC 1ph AC 1ph AC 1ph AC 1ph AC 1ph AC 1ph
  влезен напон 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V
  фреквенција 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz
  излезен напон 1ph, 0 ~ 240V 1ph, 0 ~ 240V 1ph, 0 ~ 240V 3ph, 0 ~ 240V 3ph, 0 ~ 240V 3ph, 0 ~ 240V
  излезна моќност Макс 1 kW Макс 1.5kW Макс 2.2kW Макс 1kW Макс 1.5kW Макс 2.2kW
  излезна струја Макс 5.5а Макс 8A Макс 12A Макс 4А max 6A Макс 8A
  Прилог Оценка IP65 IP65 IP65 IP65 IP65 IP65
  Тип на пумпа еднофазен еднофазен еднофазен три фаза три фаза три фаза
  Ладење Од воздух
  Опсег на брзина 1200 ~ 2900rpm