iSAVER - Aquagem базен пумпа фреквенциски инвертор

iSAVER

Карактеристики на производот

* Патенти Fanless дизајн

* Стилски козметички изглед

* Висока крајот LCD дисплеј со корисник пријателски интерфејс

* Надворешни за вклучување / исклучување контрола опционални

* Поставување тајмер со 35 брзини избори

* Приклучете и да игра


детали за производот

спецификација

Анкетната

iSAVER патент дизајн за заштеда на енергија базен пумпа Фреквенција Инвертер - Aquagem

Поголемиот дел од луѓето немаат идеја колку енергија нивниот една брзина базен пумпи консумираат. Во домаќинствата со базен, пумпа е обично најголемиот единствен корисник на станбени електрична енергија, тие се доволно моќни за тешки задачи како пена, но тоа не е постојано се потребни за филтрирање или транспорт, постојана висока брзина не е потребно.

iSAVER е V / F конвертор, идејата е да се овозможи регулирање на брзината на еден базен брзина пумпи, за да се исполнат различни побарувачката на апликации, без загуба на енергија. Со iSAVER, можете или да ја стартувате пумпа со константна брзина или постави до 4 тајмери за секојдневното работење, секоја со индивидуален брзина. (Фреквенција инверторот е исто така познат како базен пумпа конвертор, базен пумпа инверторот, базен брзината на пумпата контролор, базен пумпа брзина на возење, базен пумпа променлива фреквенција диск, базен пумпа контролорот променлива брзина.)

Предности

  • Лесно заштеда до 80% при мала брзина
  • Ниво на звук на пумпата се намали за 25%
  • Се подобри предности на стапката на електрична енергија
  • Факултативна тајмери ​​погоден за различни апликации
  • Подобри перформанси филтрација во помала брзина, помалку потребни хемиски
  • Подолг животен век за моторни и други базен опрема
  • Голем придонес за намалување на стакленички гасови

 

Цена ефикасно решение

Зависи од индивидуалните случај, им се оддолжи времето може да биде помалку од 12 месеци. Подолу е груба пресметка за тоа колку можете да заштедите година со iSAVER инсталиран.

Домаќинства со 50m³ базен обично се опремени со 1HP (влез 0.746kW) базен пумпа.
Цената на електричната енергија (по kWh) € 0,2 kWh (Извор: Еуростат (nrg_pc_204)

Во седум месеци пливање сезона, трошоци за година 752 € по инсталирањето на iSAVER во системот, трошоците на годишно ниво € 169
годишни заштеди = 583 €


модел iSAVER1100 iSAVER2200 iSAVER1100C iSAVER2200C
моќност AC 1ph AC 1ph AC 1ph AC 1ph
влезен напон 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V 220V ~ 240V
фреквенција 50 Hz 50 Hz 50 Hz 50 Hz
излезен напон 1ph, 0 ~ 240V 1ph, 0 ~ 240V 3ph, 0 ~ 240V 3ph, 0 ~ 240V
излезна моќност Макс 1.1kW Макс 2.2kW Макс 1.1kW Макс 2.2kW
излезна струја max 6A Макс 12A Макс 4.5A Макс 8A
Прилог Оценка IP65 IP65 IP65 IP65
Тип на пумпа еднофазен еднофазен три фаза три фаза
Ладење Од воздух
Опсег на брзина 1200 ~ 2900rpm